Felületkezelés

Az EDELHOLZ Kft. a sokrétű színvilág és strukturális lehetőségek mellett, a felületkezelési technikák során oxidatív olajokat és wachsot használ.
 
A felületkezelések során használt OLI-NATURA olajok és wachsok természetes növényi kivonatok, melyek különböző ásványi anyagokat is tartalmaznak. Az OLI-NATURA termékek folyamatos magas minőségi ellenőrzésnek vannak kitéve, ezzel garantálva a tökéletes megoldást padlóink kezelésére, ápolására.

Az oxidatív olajos felületkezelés

Az olaj a fa belsejébe hatol és megőrzi annak természetességét. Az olajnak köszönhetően a fa pórusai nyitva maradnak, amely lehetővé teszi, hogy a fa tovább lélegezzen. Az olaj meleg színeket kölcsönöz a fának és kellemes tapintásúvá teszi azt. Az olajos felület esetleges sérülés esetén könnyen javítható, felújítható. Jóllehet a svédpadló rendszeres ápolást igényel a szín védelmének érdekében, mégis magas minőségű ápoló termékekkel ez problémamentesen, különösebb időráfordítás nélkül megoldható.

A wachsos felületek

A tömörfa felületi megmunkálásához az általunk felhordott wachs egy speciális olaj-wachs kombinációjú felületkezelő anyag. Miközben az olaj mélyen behatol a fa pórusaiba, addig a wachs a fa felületén maradva polírozás által selyemfényű csillogást kölcsönöz a padlónak, amelyet további polírozással még fokozhatunk. A fa pórusait nem tömítjük el, az tovább tud lélegezni, míg a felület szennyeződésmentes, vízhatlan és egyszerűen ápolható.