GRANON TÖLGYFA ASZTALCSALÁD


Klasszikus, vidéki stílusú tölgyfaasztal

Nem könnyű átadni azt a meghitt hangulatot, ami a GRANON tölgy tömörfa asztal megalkotásakor előttünk lebegett. Mégis tegyünk egy próbát, és képzeljünk magunk elé egy gyönyörű olasz kisvárost, ahol üde zöld dombok hullámzanak a terrakotta színű téglából kirakott városfal körül. Itt, egy rusztikus konyha fagerendái alatt épp egy GRANON tömörfa asztal áll. Formavilága egyszerű, az otthon melegét sugározza, mondhatni minden asztal archetípusa. Stabil szerkezete, a lábak elhelyezése, a relatív vastag asztallap mind-mind a biztonság legelemibb érzetét árasztja.
A GRANON asztalokat egy fontos részlet különbözteti meg a kollekciónkban található tömörfa asztalok többségétől: asztallapja szélességében tömbösített, vastagságában táblásított. Ez a szerkezeti kialakítás nem csupán kiválóan terhelhetővé teszi az étkezőasztalt, hanem felületének mintázatát is jelentősen átalakítja. Többek közt ennek a kollekciónkban rendhagyó mintázatnak is köszönheti klasszikus, vidéki stílusú megjelenését.

Hova ajánljuk a GRANON étkezőasztalokat

A GRANON étkezőasztalt klasszikus stílusa erősen meghatározza, és ezzel komoly követelményeket támaszt az asztalt körülvevő enteriőrrel szemben is. Azok számára tökéletes választás a GRANON család, akik a régi tárgyak szerelmesei és kedvelik a rusztikus, vidékies hangulatot. Azoknak, akiknek pedig régi álmuk hogy életüket egy csendes, olasz kisvárosban éljék, nem is lehet más választása, mint a GRANON étkezőasztal család. Hagyományos formavilágának köszönhetően bátran választható kis terekbe, ahol nemcsak a hossz tartomány, de a szélesség is korlátozott méretű lehet.
 

GRANON étkezőasztalok méretválasztéka

Akárcsak a többi tömörfa étkezőasztal kollekciónkban, a GRANON is számos méretvariációban elérhető, amelyre meghatározó karaktere miatt különösen nagy szükség van, hiszen formai és stílusbéli kialakítása miatt kiváló étkezőasztal lehet kis alapterületű helyiségekbe is. Szélességében 140 cm-től elérhető egészen 240 cm-ig, míg mélységében 80 cm a legkeskenyebb verziója amely egészen 100 cm-ig mélyíthető.
 

Milyen széket, padot válasszunk egy GRANON tölgyfaasztal mellé

Egy GRANON asztal mellé karakterében valamelyest más székeket javaslunk, mint a kollekciónkban szereplő étkezőasztalok többségéhez. Amennyiben lehetséges kerüljük a kárpitozott, ívelt formájú vagy karfás székeket. Válasszunk mellé sarkosabb kialakítású, hagyományos vonalvezetésű, tömörfa étkezőszékeket. Ha pedig a hely és a térelrendezés megengedi, bátran válasszunk az asztal mellé padot, amelynek fő előnye az, hogy gyártáskor pontosan egymáshoz tudjuk igazítani a méreteket. Például egy ROBUS-T BENCH-el kiváló párosítást kapunk.