DIVERSO TÖLGYFA ASZTALCSALÁD


A legsokoldalúbb tölgyfa design asztal

A DIVERSO tölgyfa design asztal minikollekció a sokoldalúság és a variálhatóság képviselője kínálatunkban, amit már olasz eredetű neve is jól jelez. A diverso szó jelentése változó, különféle, mely tökéletesen tükrözi a család jellegét. Megalkotásának célja az volt, hogy a legváltozatosabb terekbe is megfelelő design asztal megoldásokat vigyünk úgy, hogy ügyfeleink a lehető legnagyobb szabadságot élvezzék a bútordarab kiválasztásakor. Így jött létre a hat különböző formavilágú nemesacél illetve tömör acélláb, kétféle éleldolgozás és ötféle felületkezeléssel ellátott tömör tölgyfa asztallap kombinációjaként a DIVERSO design asztalcsalád.

 

Étkezőasztal, tárgyalóasztal vagy konferencia asztal verzióban is elérhető

A Diverso család különlegessége, hogy étkezőasztal, tárgyalóasztal és konferencia asztal funkciót is magabiztosan felvehet rugalmas mérettartományainak köszönhetően. A tömör tölgyfa asztallapok nagyságát a kényelmes, mindennapos otthoni használatnak megfelelő méretektől indítottuk, melyeket tovább bővítve egészen a 4 méteres hosszig választhatnak ügyfeleink. Ebben a rendkívül hosszú méretben már tárgyalóasztalként és konferencia asztalként is kiváló, megjelenésében különleges design asztalt kapunk. A tömör tölgyfa anyagvastagsága és kidolgozottságának pontossága a sok évre visszatekintő szakmai múltat és szakértelmet hordozza magában, mely első pillantásra bizalmat kelt majd tárgyalópartnereiben.
 

Nemesacél és tömör acél asztalláb variációk

Hogy a tömörfa valódi szépségét a kortárs szemléletmódnak megfelelően még jobban kiemeljük, nemesacél és tömör acél asztalláb variációkat készítettünk a DIVERSO család lapjaihoz. Az acél merev ridegsége és hideg megjelenése olyannyira kontrasztban áll a tölgyfa melegségével, hogy annak szépségét a lehető legintenzívebben emeli ki. Az asztalcsaládhoz összesen hat asztalláb variációt fejlesztettünk ki, gondosan ügyelve rá, hogy minél több stílusban készülhessenek összeállítások.

A kubus formát idéző DIVERSO 10, 40 és 50-es típusszámú asztallábak az indusztriális stílus jegyében születtek meg. Persze ezeknél a lábaknál is vannak adott stílusvilágon belüli különbségek.

DIVERSO 10 – Tökéletes választás azoknak akik kifejezetten rajonganak a mérnöki szerkezetekért vagy ámulatba esnek egy-egy bonyolult állványzat kiképzésétől. Formailag az asztalláb keretes szerkezete egy kereszttartóval egészül ki, amely szigorú megjelenést kölcsönöz számára. Ezt a típust, a szerkezet kötöttsége miatt a kis és közepes méretű étkezőasztalokhoz javasoljuk.

DIVERSO 50 – Finomabb és légiesebb, de még mindig erősen keretszerkezetre épülő asztalláb, amelyben az izgalmas vonalvezetésű kereszttartók közvetlenül a padlón futnak. Ezt a lábat kimondottan világos és lehetőleg erős mintázat nélküli padlókhoz ajánljuk. Étkezőszéket ehhez az asztallábhoz úgy válasszunk, hogy annak lábai ne konkuráljanak a földön fekvő kereszttartóval. 

DIVERSO 40 – Az indusztriális stílus legvisszafogottabb, mégis erőteljes karakterű verziója. Ennél a típusnál az asztalláb két elemből áll, ami nagyfokú rugalmasságot enged meg a méretválasztás terén. Ráadásul eldönthetjük hogy a lábak mennyivel beljebb kerüljenek az asztal végpontjaihoz képest.
 
A DIVERSO 20, 30 és 60-as típusai már az elegáns megjelenésű, hamisítatlan olasz design világát idézik meg. Nagyvonalú formaviláguknak és különleges anyaguknak köszönhetően ezek az asztallábak különösen reprezentatív megjelenésűek.
 
DIVERSO 20 – Az X formát kapott tömör acéllábpár rendkívül nagy rugalmasságot enged meg méretválasztás terén. A bizonyos szemszögből nézve filigrán, más szemszögből nézve robusztus asztallábakhoz magabiztosan társíthatunk akár 4 méteres asztallapot is, hiszen mind megjelenésében, mind szerkezetében kiváló párosításnak bizonyult már az eddigiekben is.

DIVERSO 30 – A különleges, az asztallap hosszanti irányában végigfutó, középre helyezett és elnyújtott X-et formáló asztalláb száz százalékban nemesacélból készül. A rendkívül impozáns lábszerkezet formájából adódóan erőt és stabilitást sugároz magából, így amellett, hogy egy lenyűgöző étkezőasztal lábaként is tökéletes, tárgyalóasztal alapjául is különösen ajánljuk.

DIVERSO 60 – Gyakorlatilag a 30-as kivitel formai és anyagbéli testvére, hiszen akárcsak az említett modell, ez az asztalláb is száz százalékban nemesacélból készül. Emellett a láb elhelyezkedése is megegyező, úgyszintén az asztal középső részén, hosszanti irányban fut végig az asztallap alatt. A V formát kiadó szerkezet ugyanakkor sokkal filigránabb, légiesebb megjelenést kölcsönöz a láb számára. Ennek a légies vonalvezetésnek köszönhetően, eköré az asztalláb köré helyezhető el a legtöbb étkező- és tárgyalószék kényelmesen.
 

A DIVERSO tölgyfa asztal éleldolgozásai

A DIVERSO asztal minikollekció kétféle éleldolgozással rendelhető. Ezek alapjaiban változtatják meg egy-egy étkezőasztal vagy tárgyalóasztal karakterét. A hagyományos, egyenes éllel elkészített asztallapok esetében az él és az asztal felülete szabályos 90 fokos szögben találkozik egymással. Ez a variáció azok számára kedve, akik a visszafogott, hagyományos vonalvezetés kedvelői. Ezzel szemben a hántolt élekkel készülő asztallapjainkat azoknak ajánljuk akik lépést tartanak a legújabb design trendekkel és elég bátrak ahhoz, hogy egy izgalmasabb, rusztikus kidolgozású asztalt válasszanak. Ebben a verzióban csupán a fa külső kérgét távolítjuk el és az alatta lévő törzse, meghagyjuk eredeti, hullámzó formájában.
 

Felületkezelések és színek a design asztal variációinknál

Ahhoz, hogy tökéletes design asztalt állíthassunk össze minden kedves ügyfelünknek, ötféle felületkezelési módot kínálunk a DIVERSO családhoz. Ezek az egészen natúr tölgy színektől a fehér olajos verzión át a wenge olajos színig terjednek. Árnyalataik olyan finomak és különlegesek, hogy azt nehéz lenne szavakba önteni. Így ahhoz hogy pontos képet adhassunk a DIVERSO design asztalok színárnyalatiról, javasoljuk látogassanak el bemutatótermeink egyikébe.
 

Hogyan válasszunk megfelelő széket egy design asztal mellé

Fontos, hogy ne csupán arra koncentráljunk, hogy tökéletes design asztalt válasszunk, hiszen étkezőasztalunkat vagy éppen tárgyalóasztalunkat a körülötte lévő székek fogják még impozánsabbá tenni. Éppen ezért ha kiváló minőségű EDELHOLZ asztal lesz otthonunk éke, mindenképpen válaszunk hozzá megfelelő kategóriájú és minőségi étkezőszékeket. Az egyik legfontosabb részlet hogy a székek és az asztal lábai ne konkuráljanak egymással, hanem legyenek harmóniában mind színben, mind formában.  Amennyiben falábas székeket választunk design asztalunk mellé, mindenképpen egyeztessük az asztallap és a láb színárnyalatát. A szövet kárpittal pedig szintén így járjunk el. Fontos még figyelembe venni azt is hogy milyen széles a kiválasztott szék és karfái esetlegesen mennyi többlet helyet foglalnak el. Ha EDELHOLZ design asztalhoz választunk szélesebb kiképzésű széket, nem lesz problémánk az asztallapjaink rugalmas méretezésének köszönhetően.