Az EDELHOLZ varázsa

Az EDELHOLZ a tölgyfapadlók nemesítésének innovatív specialistája. A magyar tölgy utánozhatatlan, természetes tulajdonságait hangsúlyozzuk felületkezeléseink során, hogy minden egyes padlószál különleges darab legyen.
 
Számunkra a szín magát a fát jelenti. A szálak egyedi és utánozhatatlan rajzolatát és a lenyűgöző színek játékát a természetes felületkezelési technikák reakciói hívják életre.
 
Padlóink előnye, hogy csiszolás nélkül könnyen karbantarthatók. Az ápolást vagy a felújítást kizárólag szakember végezheti az előírt eszközökkel és ápolószerekkel. A környezetet károsító hatásokra folyamatosan odafigyelünk, így nem csak a termelés, de a padlók ápolása során is nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra.
 
Hosszú idő elteltével a padló színintenzitásának enyhe változása figyelhető meg. Annak ellenére, hogy a felületkezelés során az oxidatív olajok mellet UV blokkolót is használunk, a frissen olajozott padlók mindig élénkebbnek, élettel telibbnek tűnnek, mint a korábban lefektetett társaik. A napsugarak és a természetes fények hatásra a padló veszít kezdeti színének intenzitásából, amely azonban egy teljesen természetes folyamat.
 
Ezek a természetes változások főként a különlegesen megmunkált felületeken, mint a füstölt-fehérre olajozott padlón mennek végbe.